2011. április 17., vasárnap

Salátaleves


Hozzávalók 4 főre:


Egy fej zöldsaláta, egy fej jégsaláta, egy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, egy evőkanál pirospaprika, 3 db krumpli, 12 dkg libamáj (4 db 30 grammos szelet), 5 dkg füstölt szalonna

A krumplit meghámozva, felkockázva tegyük fel főni egy liter vízben. Eközben a felaprított hagymát a vajon üvegesítsük meg, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát pirítsuk meg, és tegyük bele a fűszerpaprikát. A krumplit szűrjük le és a főzőlevével öntsük fel a pörköltalapot. Tegyük bele a felcsíkozott zöldsalátát, és főzzük pár percig. Adjunk hozzá teáskanálnyi cukrot, sózzuk, borsozzuk. Hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejfölt. (Először a kikevert tejfölhöz adjunk egy merőkanálnyi levest, majd elkeverve még egy merőkanálnyit, majd mehet az egész tál bele a levesbe) Rottyantsunk rajta egyet, majd turmixoljuk. Mehet a levesestálba, a megfőtt krumplikockákkal együtt.

A jégsalátát vágjuk vékony szeletekre. A szalonnából készítsünk szalonnapörcöt. A libamájszeleteket mutassuk meg a forró serpenyőnek, vigyázzunk nehogy zsírrá süljön az értékes alapanyag, de legyen rajta egy vékony pörzsréteg.

Tálaláskor merjünk a tányérba egy adag levest, kanalazzunk rá egy kevés tejfölt, tegyünk középre a jégsalátából, locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal, helyezzük a tetejére a libamájszeletet, és az egészet szórjuk meg szalonnapörccel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése